Close
Specialinredning, belysning & möbler

Leverans av möbler, inredning & belysning är en självklar del i varje lyckat projekt. Fjäder är återförsäljare av produkter från kända och okända varumärken runt om i världen. Genom vårt stora nätverk är det också möjligt att delvis köpa in möbler och produkter från mindre producenter men också att specialanpassa och specialtillverka. 

 

Snickerier och specialinredning så som bardiskar, paneler, sänggavlar är en annan viktigt del av våra uppdrag. Fjäder har många kanaler för att tillgodose alla typer av behov. Det kan röra sig om produktion i trä, metall, glas eller sömnad och tillverkning av stoppmöbler. 

Att tänka klimatsmart
behöver inte alltid kosta mer

Klimatsmart inredning börjar med smarta val i designprocessen. Stor del av en produkts miljöpåverkan avgörs nämligen där. I nästa steg då produkten ska tillverkas så handlar det också om att göra smarta val. Att till exempel välja trä, tyg och läder från hållbara och certifierade källor är viktigt. Det kan också handla om ytbehandlingar där man får väga slitstyrka mot direkta effekter på miljön. En bordsskiva som beräknas hålla i 15 år har ett högre värde en en bordsskiva som beräknas hålla 5 år. Det är ett ständigt pågående arbete och inte alltid självklart vilket val som är rätt. Vi på Fjäder erbjuder alternativ för att minimera miljöpåverkan genom smarta val samt genom att hålla oss uppdaterade inom området.

Klimatsmarta möbler

För att underlätta både för oss, er som kunder och våra designerns så har vårt systerföretag Thogra en märkning för möbler som är påvisat klimatsmarta. Arbetet med att utveckla detta sortiment pågår ständigt. Parametrar som ingår i denna bedömning är bland annat transporter, trä från ansvarsfulla källor samt skonsamma ytbehandlingar.

Sänkt klimatpåverkan med våra klimatsmarta frakter.

Genom att välja våra klimatsmarta fraktalternativ så minskas transporternas klimatpåverkan avsevärt genom en väl utarbetad och effektiv transportkedja. Att till så stor del som möjligt använda sjöfrakt och järnvägsfrakt minskar utsläppen av koldioxid avsevärt.

Sjöfrakt – 16 gCO2/km3%
Tågfrakt – 22 gCO2/km4%
Vägfrakt – 62 gCO2/km10%
Flygfrakt – 602 gCO2/km100%

Photo by Matthew Smith on Unsplash